horrendous (hdous_movies) wrote,
horrendous
hdous_movies

Blu-Ray vs. DVD

Tästä aiheesta on pitänyt kirjoittaa jo pidemmän aikaa, nimittäin tuo yhä yleistymässä oleva Blu-Ray-formaatti. Aihe kiinnostaa, sillä hyllyssäni on tällä hetkellä useita satoja DVD-elokuvia.

Taistelin kymmenisen vuotta sitten VHS:n puolesta, koska niitä oli silloin hyllyssäni lukuisia. Ostin tiukasti aina vain VHS:n, vaikka oli tarjolla DVD:kin, vaikka olin hyvin tietoinen sen paremmasta kuvanlaadusta. Muutaman vuoden jälkeen kuitenkin suostuin taipumaan ja aloin ostaa DVD-leffoja. Nyt sitten ostelen DVD:nä niitä samoja leffoja, joita jokunen vuosi sitten ostin VHS:nä. Tuntuu vähän turhalta, mutta en enää edes omista videonauhuria.

Nyt sitten mietityttää. Tällä hetkellä pidän kiinni DVD:stä, en aio ostaa Blu-Ray:ta, vaikka sitä olisi tarjolla. Onkohan muutaman vuoden päästä tilanne sama: hyllyni täysi DVD-leffoja ja päätän kääntyä Blu-Ray:hin. Onneksi Blu-Ray-soittimet taitavat poikkeuksetta pyörittää myös DVD-levyjä, niin koko hyllyn uusiminen ei ehkä tulisi tarpeeseen. Eikä se hyppäys ole niin suuri kuin VHS:stä DVD:hen.

Ja nyt tosiaan pitäisi päättää, että jatkanko yhä vain DVD-leffojen ostelua vai pitäisikö sitä suosiolla hankkia uusimmat Blu-Ray:na. Onko se nyt varmaa, että siihen ollaan tosissaan kokonaan siirtymässä? Eipä käy niitä kateeksi, jotka uskoivat HD DVD:hen. Ja onko Blu-Ray oikeasti niin paljon parempi?


Tags: other
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments