horrendous (hdous_movies) wrote,
horrendous
hdous_movies

Rakkautta & Anarkiaa 2010

Vihdoin ja viimein, yli kymmenen vuoden odotuksen jälkeen, pääsin katsomaan Rakkautta & Anarkiaa -leffoja ihan sinne festareille kotisohvan sijaan. Tänään tuli katsastettua pari ja eiköhän se ole pakko käydä katsomassa vielä pari lisää ensi viikolla. Alun perin tarjontaa selailtuani listalle päätyi reilut 20 leffaa, mutta kaikkia ei vaan voi nähdä.

Ensimmäinen katsottu leffa oli Buried. Buried on siinä mielessä jännä leffa, että se tapahtuu kokonaan arkun sisällä. Leffassa näkyy tasan yksi ihminen ja tasan yhdessä paikassa. Seuranaan miehellä on sytkäri ja puhelin, jonka avulla tämä yrittää saada itsensä ulos loukusta, johon hänet on vangittu Irakissa. Huolimatta hieman yksipuolisesta näkymästä, on leffasta saatu hyvä kokonaisuus, joka ei tylsistyttänyt kertaakaan. Arkkua ja sen asukasta kuvataan useasta suunnasta ja muita roolihahmoja esiintyy äänen muodossa, puhelimen toisessa päässä. Buried olisi tosin voinut olla ahdistavampikin, erityisesti hieman ahtaanpaikankammoiselle ihmiselle (nimim. räpiköin ilmaa katsoessani Kill Bill Vol. 2:sen vastaavanlaista kohtausta). Pidin kuitenkin leffasta, se piti pienessä jännitysotteessa alusta loppuun.


Toinen katsottu leffa oli ehdoton valinta, Gregg Arakin Kaboom. Pidän Arakin The Doom Generationista erittäin paljon ja tämän Kaboomin mainostettiin olevan paluu samaan tyyliin. Kaboomissa on pääroolissa 18-vuotias opiskelijapoika Smith, joka elää aika perinteikästä opiskelijaelämää ystäviensä kanssa. Yhtäkkiä Smithin elämään ilmestyy vähän oudompia henkilöitä ja tapahtumia, sekä erikoisia unia, joilla on selittämättömiä yhteyksiä todelliseen elämään. Leffan juoni alkaa vääntyä ja kääntyä niin outoon suuntaan, ettei katsoja voi arvata mitä seuraavaksi on tulossa. Vaikkei leffa ihan Doom Generationin tasolle yllä, pidin tästäkin erittäin paljon. Kaboom sisälsi hyvää huumoria, toimivia henkilöhahmoja ja juuri sopivan outoa häröilyä. Ja pakko mainita, se toi paikoitellen mieleeni Dude, Where's My Car -pätkän.


Samalla tuli myös leffahyllyyn täytettä, kun meitä katsojia lahjottiin (kiitos Cinema Mondo) Ken Park -dvd:llä. En ole nähnyt tuota, mutta takakansitekstin perusteella vaikutti hyvältä. Ohjaaja Larry Clarkin Kids ja Bully on ainakin mahtavia!
Tags: comedy, r&a, scifi, theater, thriller
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments